Latest Post

Harmonizing Career Goals: The Surprising Benefits of Karaoke Job Openings Exploring the Landscape of Online Testosterone Replacement Therapy (TRT)

Feestjes zijn heel leuk maar ook een dure aangelegenheid. Van veel te feesten zal je jammer genoeg niet rijk worden. Al zeker niet wanneer je uitgenodigd wordt voor een bruiloft of een gala-avond. Toch hoef je er niet je halve maandloon aan uit te geven. Als je het slim aanpakt, kan je al flink besparen op de bijna obligatoire chique uitziende nieuwe jurk. En niemand die het zal zien dat je die maar voor een prikje aangeschaft hebt. Lees even onderstaande tips en geniet van het feest zonder de rest van de maand op water en brood te moeten leven.

Koop tweedehands

De tijd dat je alleen brol vindt in tweedehandszaken is helemaal voorbij. Zeker in kleding die niet vaak gedragen wordt zoals feestelijke kledij is het mogelijk interessante koopjes te doen omdat die jurken er vaak als nieuw blijven uitzien. Tegenwoordig bestaan er verschillende apps waarop je als particulier makkelijk de kledij die je niet meer draagt, zelf te koop kan aanbieden. Dat maakt het aantrekkelijker om deze kleding weg te doen. Je bepaalt immers zelf de prijs terwijl een ‘normale’ tweedehandswinkel de kosten van de zaak en het personeel in rekening moet brengen en niet veel biedt voor de aangeboden kleding. Hou een tijdje het aanbod op dergelijks apps in het oog en wees  er snel bij. De beste stuks zijn natuurlijk snel weg.

Koop online

Wil je toch liever iets nieuw helemaal naar jouw smaak? Surf een beetje rond. Er zijn veel webshops waar je onder andere cocktailjurken en avondjurken voor een veel aantrekkelijkere prijs vindt dan in een winkel, om dezelfde reden als bij de verkoop van tweedehandskledij. Er zijn minder kosten aan een webshop. Als je een jurk online koopt, bezoek dan een webshop waar je de maten moet ingeven. Met alleen S, M, L en XL is de kans zeer groot dat de jurk niet zal passen omdat in andere landen andere standaarden gehanteerd worden voor deze maten. Bij een goede webshop vraagt men de borstomtrek, lengte… in centimeters in te geven.

Profiteer van kortingen

Als je op tijd aan de zoektocht naar een jurk begint, ga dan eerst rondkijken en wacht vervolgens tot de koopjesperiode aanbreekt. De kortingen in de kledingsector lopen op tot 70% en al zeker op feestelijke kleding net na de feestperiode. Een zwarte cocktailjurk bijvoorbeeld is het hele jaar door draagbaar maar de meeste keuze aan de beste prijs vind je net na de eindejaarsperiode. Het blijft wel een beetje een risico. Wil je op zeker spelen, ga dan één of twee dagen voor de start van de solden al naar de winkel en vraag of je de jurk die je echt wil hebben, al met korting kan kopen. Eigenlijk mag het niet, maar de meeste uitbaters doen er niet moeilijk over. Wil je de grootste korting eruit halen, probeer dan op het einde van de koopjesperiode te onderhandelen over de prijs.

Is het een last-minute-feestje? Op het internet wemelt het van de kortingsbonnen voor webshops, ook buiten de koopjesperiode. Het enige wat je hoeft te doen is de kortingscode kopiëren en plakken. Je zal profiteren van een gratis levering of een procentje op de bestelling.